A Sztorik rovat cikkei

Miért jó rendszeresen meditálni?

A meditáció előnyeit számos tudományos tanulmány bizonyította. A meditációk az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek. A meditáció magyarázható az elme gyakorlására és a gondolatok összpontosítására. A tanulmány tudományos előnyeinek ismerete motivációt ad a meditációhoz. Ezért a meditáció tudományos előnyeit cikkünkben ismertetjük.

Csökkenti a stressz problémákat

A meditáció az egyik legjobb módszer a stressz problémák csökkentésére. A kutatások eredményei azt mutatták, hogy a stressz problémák csökkentésének hatása leginkább a magas stressz szintű betegeknél volt megfigyelhető. Sok probléma, például a poszttraumás stressz zavar és az irritábilis bél szindróma meditációval kiküszöbölhető.

A szorongásos problémák ellenőrzése a meditáció egyik előnye. A meditációs gyakorlat segít számos probléma, például fóbia, szociális szorongás, paranoia tüneteinek csökkentésében.

Segít elkerülni a depressziót

Az érzelmi egészség fokozása az egyik oka annak, hogy sokan elkezdenek meditálni. Egy 4600 felnőtt részvételével végzett vizsgálatban azt tapasztalták, hogy a meditációt kezdő depressziós betegeknél a tünetek csökkentek, és az életről szóló pozitív gondolatok növekedtek.

A fokozott figyelem a meditáció egyik előnye az életedben. Megfigyelték, hogy azok az emberek, akik rendszeresen gyakorolják a meditációkat, növelik az idejüket, hogy a munkájukra összpontosítsanak.

A növekvő koncentráció, amely a meditáció tudományos előnyei közé tartozik, a közelmúltban fontos oka volt annak, hogy az alkalmazottak hozzáadják a meditációt a napi rutinhoz.

Fiatalon tartja az elmét

Az elme fiatalságának megőrzése a meditációs gyakorlatok egyik előnye. Tanulmányok kimutatták, hogy többféle meditációs stílus növeli a memóriát és a mentális sebességet. Ebből a szempontból a meditációs gyakorlatok nagyon jók az Alzheimer -betegek számára is.

A függőség elleni küzdelem segítése miatt a meditációs gyakorlatokat nagyon gyakran előnyben részesítik azok, akik szenvedély betegségben szenvednek.

Segít fenntartani az alvási mintát

Az alvásminta javításának elősegítése a meditáció legfontosabb előnye. Az emberek ötven százaléka álmatlanságban szenved. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik meditálnak, sokkal hamarabb elalszanak, és hosszú és minőségi alvást végeznek.

A vérnyomás csökkentése a meditáció egyik fizikai egészségügyi előnye. A magas vérnyomás gyengíti a szív működését. A meditáció tudományos előnyei közé sorolható egyik fontos előny a vérnyomás csökkentése.

Még szintén kedvelheted...