A Sztorik rovat cikkei

A titkos összetevők, amelyek megerősítik a hajat, a bőrt és a körmöt

Rengeteg olyan készítménnyel találkozhatunk, amelyek a haj, bőr, köröm megerősítését és regenerálását ígérik. Akkora választék van, hogy érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen összetevők lehetnek számunkra hasznosak, így szűkíthetjük a kört, és nem költjük a pénzünket olyan termékre, amely nem fog segíteni.

Marhakollagén: Nem véletlenül nevezik a test “ragasztójának”: a test szilárdságáért felel, különböző típusai nagy százalékban képezik az inakat, a bőrt, a csontokat, porcokat; megtalálható a fogakban, a kötőszövetben, még az izmokban is. Ezen kívül javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, megelőzi a korai bőrereszkedést, ráncosodást.

L-metionin: Az L-metionin lassítja az öregedési folyamatokat, nagy szerepet játszik a haj, bőr és köröm egészségének megőrzésében vagy éppen visszanyerésében. A L-metionin kiváló erőben tarja a hajhagymákat és a körmöt, fenntartja a bőr megfelelő rugalmasságát.

Az E-vitaminról köztudottan egy olyan szépségvitamin, amely ragyogóvá és selymes tapintásúvá varázsolja a hajat, gyorsítja a hajnövekedést, erősíti a hajhagymát, dúsítja a hajat és javítja annak szerkezetét. Az E-vitaminnal kiküszöbölhető a száraz, fakó bőr kialakulása, tónusos, szép fényű bőrt tudhatunk magunkénak az alkalmazásával. Emellett megelőzhetjük vele a körmök elgyengülését és repedezését is.

Szőlőmag kivonat: A szőlőmag kivonat használata az egyik leggyorsabb és legtökéletesebb módja annak, hogy egészséges legyen a bőrünk, a hajunk és a körmünk. Számos természetes kozmetikai termékben megtalálható, hiszen már önmagában egy vitamin, ásványi-anyag és flavonoid-komplex. Többek között megtalálható benne az A-vitamintól kezdve a C, E, F-vitaminon át az értékes rezveratrol, kvercetin, vas, magnézium, szelén, cink, kálium és réz is. Javítja és serkenti a mikrokeringést, táplálja a hajhagymákat, a bőrt és a körmöt. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően lelassítja az öregedés folyamatait, hozzájárul az élettartam meghosszabbításához.

A B-vitaminok nagy része kiválóan hat a haj-bőr-köröm-hármasra. Lássuk, mely B-vitaminok milyen erővel bírnak.

B1-vitamin: Jelentősen javítja a keringést, ezáltal a fejbőr és a hajhagymák vérellátottsága is javul, így stimulálja a gyorsabb hajnövekedést. Egyúttal javítja a szellemi teljesítményt és az alvás minőségét is.

B2-vitamin: Nélkülözhetetlen a haj és a köröm növekedéséhez, valamint a bőr egészségének fenntartásához.

A B3-vitamin (Niacin) bőrünk egészségéhez szükséges egyik legfontosabb vitamin. Hiányában a bőr lassabban gyógyul és regenerálódik, ezen kívül kiszáradhat, berepedezhet, kialakulhatnak különféle gyulladásos megbetegedések.

A B5-vitamin (Pantoténsav) felveszi a harcot a rosaceaval és az aknéval, gyulladáscsökkentő hatással bír, hidratál, megelőzi a tág pórusok kialakulását. B5-vitamin hiányában hajunk korábban őszülhet, körmünk töredezetté válhat.

A B6-vitamin hiánya óriási károkat tud okozni. Ha nincs megfelelő mennyiségű B6-vitamin szervezetünkben, akkor erős hajhullást tapasztalhatunk, valamint fejbőrirritációt, fejbőrproblémát. Elgyengülhet a körmünk, ingerlékenyebbek lehetünk és rosszabb alvást tapasztalhatunk. A B6-vitamin hozzájárul az egészséges, erős és fényes körmök megőrzéséhez, a fejbőr egészségéhez és a hajhullás megelőzéséhez.

A B7-vitaminnak (D-biotin) köszönhetően tökéletes bőrt varázsolhatunk magunknak, gyönyörű hajkoronát és egészséges körmöket. A haj, bőr és köröm egészségét, szépségét ugyanis javarészt ennek a vitaminnak köszönhetjük.

B9-vitamin: A folsav a szépség és a boldogság vitaminja. Táplálja a hajat, a bőrt és a körmöt. Használatával elkerülhető a haj és a bőr fakósága.

B12-vitamin: Már kis mennyiségben is képes javítani a bőr és a köröm állagán, és a hajat is

erősíti.

Dióhéjban tehát ezek a vitaminok és ásványi anyagok mindenképpen hasznosak lehetnek számunkra, így célszerű olyan terméket keresni, amelyben ezek mindegyike megtalálható. A legegyszerűbb talán a tabletta formájában való fogyasztás, hiszen így egyetlen mozdulattal kezdhetjük el feltölteni raktárainkat a felsorolt vitaminokból.

Még szintén kedvelheted...