A Sztorik rovat cikkei

5 remek energianövelő tea

Míg a kávé általában a leggyakoribb energia-növelési módszer, ez nem mindig a legjobb megoldás az egészségre. Mivel a koffein stimuláns, fontos a napi bevitel szabályozása. Jó megjegyezni azonban, hogy a gyógyteák koffeintartalma általában sokkal kisebb, mint a kávéé.

Számos gyógytea nemcsak koffeinnel és anélkül is kellemes lökést adhat mindennapjainak, hanem számos más egészségügyi előnnyel is jár. Íme néhány a legjobb gyógyteákból az energiaellátás érdekében.

Zöld tea

Sokan kíváncsiak arra, hogy a zöld tea valójában energiát ad -e, szemben azzal, hogy csak általános egészségi állapot és „zen” -szerű ital. Látva, hogy vitathatatlanul ez az egyik leggyakoribb forróital -helyettesítő kávé a piacon, érdemes tovább olvasni, hogy kiderüljön a dolog igazsága!

A zöld tea valójában az egyik legmagasabb koffeintartalmú a teacsaládon belül, és a legnépszerűbb reggeli teaitalnak tekintik. Egyes tanulmányok szerint a zöld tea koffeinnel együtt tartalmaz egy L-theanine nevű aminosavat is, amely a koffeinnel együtt javítja az agyműködést.

Az elviselhetőbb koffeinadaggal, amely még mindig növeli a reakcióidőt és a memóriát, a zöld tea stabilabb energiaforrást biztosít a remegés és az összeomlás nélkül. Próbálja ki bátran a zöld teát bármelyik változatában, és nézze meg, hogy működik -e Önnek!

Gyömbér gyökér tea

A gyömbér kiváló példa a gyógyteákra, amelyek koffein nélkül is energiával láthatnak el. A gyömbér tea fűszeres és tápanyagokban gazdag gyógynövény, amely segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában, a gyomorpanaszok rendezésében és a kognitív funkciók javításában.

A gyömbér képes csökkenteni a feszültséget és növelni a véráramlást, ami jobb keringéshez vezet, és ezáltal lehetőséget ad arra, hogy több energiához jussunk.

Fekete tea

A fekete tea egy másik koffeintartalmú gyógytea, amelyet általában reggelivel szolgálnak fel, és amely energiát adhat az embereknek. Gyakran több koffeint tartalmaz, mint a zöld tea, mivel a levelek szárítás előtt erjednek.

Számíthat arra, hogy egy csésze fekete tea körülbelül a fele koffeint kapja, mint egy normál kávé, ami több, mint a zöld vagy a fehér tea. Sok teaivó, különösen az angol reggeli tea szerelmesei, a fekete teát tartják a reggeli legjobb teának.

Matcha tea

A zöld teához hasonlóan a matcha egészséges koffeintartalmat és L-teanint is tartalmaz az agyműködés javítása és az energia növelése érdekében. Meglepő módon a matcha ugyanakkor elősegítheti a pihenést és javíthatja a hangulatát. Fogyasszon el egy csészét egy mozgalmas munkanap előtt vagy egy teszt elvégzése közben, és nézze meg, hogy javul -e a koncentrálóképessége is.

Borsmenta tea

A borsmenta növényt generációk óta használják számos egészségügyi előnyre, beleértve az emésztés segítését, a szájüregi torlódások enyhítését, és természetesen teaként az energia növelésére. A borsmenta az egyik legjobb gyógynövény energiatea koffein nélkül.

Tanulmányokat végeztek a borsmenta illóolajjal és a központi idegrendszerre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban. Pozitív eredményekről számoltak be a kihívásokkal teli kognitív teszt teljesítményének javításával kapcsolatban, miközben csökkentették a résztvevők fáradtságát.

Még szintén kedvelheted...