A Sztorik rovat cikkei

Kevés a hat óra alvás?

Az alvással kapcsolatban számos tévhit él, amelyben a legtöbb ember még mindig hisz: ha hét közben felébred, akkor hétvégén pótolhatja az elveszett órákat, vagy hosszú távon 4-5 órát alhat anélkül, hogy ez hátrányosan befolyásolná vagy a test, vagy hogy 6 óra alvás elegendő. Sok mítosz van a témában, cáfoljuk meg őket.

Miért nem elegendő 6 óra alvás?

Sokan azt gondolják, hogy ez az ideális alvásmennyiség, de ez valójában nem így van, mert az idő nem elegendő, és akár csak egy hét is elegendő a fontos gének aktivitásával kapcsolatos testváltozásokhoz.

A leggyakrabban érintettek azok, amelyek szabályozzák az immunrendszert, az anyagcserét, a szervezet stresszhelyzetekkel való megbirkózáshoz kapcsolódó reakcióit és mások. Az ilyen, több mint 700 gént érintő problémák megmagyarázzák számos szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, elhízás, depresszió kockázatát.

Egy brit tanulmány szerint azoknak, akik napi 6 óránál kevesebbet alszanak, 15% -kal nagyobb a rák kialakulásának kockázata. Kíváncsiak a Pennsylvaniai Egyetem Orvostudományi Egyetemének legfrissebb tanulmányának eredményei, amelyben 48, 21-38 év közötti személy vett részt?

A tanulmány eredményei

A résztvevőket négy csoportra osztották – azok, akik két hétig 4, 6 és 8 órát aludtak. Az utolsó csoportot olyan résztvevők alkották, akiknek három napig egyáltalán nem kellett aludniuk. Nem meglepő, hogy az időszak letelte után a legjobb mentális eredményeket mutatták azok, akik 8 órát aludtak.

Érdekesebb, hogy a kísérlet tizedik napján azok, akik 6 órát aludtak, olyan gyenge kognitív viselkedést mutattak, hogy egyenértékű ezzel az embercsoporttal, akik egyáltalán nem aludtak.

Az alacsony eredmények ellenére a résztvevők azt válaszolták, hogy nem érzik magukat álmosnak, és hogy 6 óra alvással kipihentnek érzik magukat. A következtetés az, hogy bár az emberek nem érzik az alváshiányt, ez befolyásolja az egészségi állapotukat!

Egy másik tanulmány szerint azok az emberek, akik napi 6 órát alszanak, hajlamosabbak a betegségekre, például a megfázásra, mert a szervezet védekezőrendszere gyengül, és még az enyhe betegségekkel sem tud megbirkózni. Éppen ezért úgy tartják, hogy ahhoz, hogy testünk nyugalomban legyen, és valóban kipihenten ébredjünk fel, legalább 8 óra kell az ágyban, mert a szervezet védekezőképessége gyengül, és még enyhe betegségekkel sem tud megbirkózni.

Éppen ezért úgy tartják, hogy ahhoz, hogy testünk nyugalomban legyen, és valóban kipihenten ébredjünk fel, legalább 8 óra kell az ágyban, mert a szervezet védekezőképessége gyengül, és még enyhe betegségekkel sem tud megbirkózni. Éppen ezért úgy tartják, hogy ahhoz, hogy testünk nyugalomban legyen, és valóban kipihenten ébredjünk fel, legalább 8 óra kell az ágyban. 

Igen, régóta azt gondolják, hogy 8 óra alvás elegendő a testünk pihenéséhez. Az igazság az, hogy a témával kapcsolatos legújabb kutatások szerint 8,5 óra alvás az új 8 óra. Érdekes módon, ahhoz, hogy egészségesen nyolc órát aludjon, ami sok emberre szüksége van, 8,5 órát kell az ágyban feküdnie.

A kutatások azt mutatják, hogy az ébren alvó emberek idejük több mint 90% -át az alvásban töltik, tehát ha 8 órát alszik és ébren alszik, az valójában azt jelenti, hogy csak körülbelül 7,2 órát alszik. Ezért javasolják a szakértők a 8,5 órás alvást.

Melyek a túl kevés alvás tünetei?

Az álmatlanság azonnali tünetei közé tartoznak a túlzott álmosság jelei, ásítás, koncentrációhiány, állandó ingerlékenység, fáradtság a nap folyamán, szorongás és egyéb negatív érzések, amelyek kimozdíthatnak az egyensúlyunkból.

Az alvási problémák egyéb súlyosabb okai közé tartoznak a fizikai, neurológiai és pszichológiai problémák. Még a stressz és a szorongás is rendkívül negatív hatással lehet az alvás időtartamára és minőségére.

Ennek hiánya rejtett egészségügyi probléma lehet más érvényes okok miatt. Ha fárasztó étrenden voltál, ha túlterhelt vagy számodra nem megfelelő gyakorlatokkal, vagy nem vagy jó mentális egészséggel – mindez befolyásolja a jó alvás képességünket, és cserébe képtelenek vagyunk teljesíteni. minden hozzáállásban a legjobb.

Ezért fontos a szabály: biztosítson legalább 8 órás kényelmes alvást, hogy hosszú távon élvezhesse a jó egészséget!

Még szintén kedvelheted...